Project Description

Client Case: Parametrische Bibliotheek

Recent werd door de firma Inoxytech nieuwe software aangekocht waarna 2 personen opleiding volgden bij ons om zo efficiënt mogelijk met de software te kunnen werken.

Tijdens deze opleiding werd al snel duidelijk dat de probleemstelling complexer was, de leercurve steiler, en de mogelijkheden tot automatisatie enorm waren.

Skills

CAD-automatisatie 100
CAD-beheer 97
Opleiding 90

De firma ontwikkelt hoofdzakelijk industriële grootkeukens, en het toeval wou dat wij als partners onafhankelijk van elkaar al voor deze klant hadden gewerkt, enerszijds als ondersteuning voor het tekenen, anderszijds voor het automatiseren en exporteren van tekeningen en laserwerk.

Met de klant werd gezocht naar de beste werkmethode om tot een degelijke, herbruikbare oplossing
e komen voor al hun producten, alles werd netjes gedocumenteerd, waar tijdrovende handelingen
nodig waren, werd alles netjes geautomatiseerd en gestandaardiseerd .

Zo is het eindresultaat altijd dezelfde en zijn ze in de mogelijkheid om automatisch plannen te genereren. 2D tekeningen worden automatisch opgebouwd vanuit een samenstelling en er werden tal van extra functies ontwikkelt om net dat ietsje sneller de standaard commando’s te kunnen uitvoeren.

Daarnaast hanteerden we ook het principe van werkplekbegeleiding, waarbij we meekijken over de schouder van de tekenaars, en onmiddellijk tips en advies geven.

Deze werkmethodes worden zorgvuldig gedocumenteerd, zodat de klant steeds een persoonlijk up-to-date handboek ter beschikking heeft.

Conclusie

Dankzij een doordachte aanpak, en de combinatie van zowel opleiding, automatisatie, en Cad-beheer kon inoxytech op een korte termijn aan de slag met Autodesk Inventor.   Door de extra tools de we ontwikkelden creëerde AP-modeling een snelle doorstroom van technisch tekenwerk naar product.